18 Eylül 2008 Perşembe

Son bahar, sonbahar.



Eylül… On sekiz Eylül… Sonbahar bu, yaprak dökümü zamanı… Rüzgârın emrine âmâde, sararmış yaprakların göç zamanı… Hazin bir hüzün zamanı, hazanın doğum zamanı… Hüzzam nağmelerinin gönül tellerini titretme zamanı… Yalnızlığımın dökülen yapraklara muhtaç olma zamanı… Yolların ayrılma, ruhların ölümle dirilme zamanı… Tükenişin adı… Çürümenin kerahat vakti… Yağmur mevsimi, tükenişin adı… Benim mevsimim sonbahar. Eylül, benim ayım. Hüzünlerimin ve sensiz ağlayışlarımın doruk vakti…

Aşk bir dost, aşk bir düşman… Kalplerin sönme zamanı yaklaştı tıpkı benden gidişlerinin ayak sesleri gibi… Vedaların suya salındığı, gülüşlerin saklandığı ve mutlulukların sandıklara kaldırıldığı bir mevsim şimdi gönlüm… Yangınlar büyük sonbaharda güneşin yokluğuna rağmen. Kül rengi bulutlar misafir oldu ufkuma. Başımın üstünde dönen bilinmezlikler… Resimlere hapsolmuş gülüşlerin dağıtmıyor bu hüznü.

Gelmiyorsun. Bekledim. Bir asır bekledim. Sayamayacağım sayılar kadar bekledim. Bir selam, bir gülüş, bir öpüş bekledim. Gelmedin ve biliyorum ki gelemedin. Bekleyişlerinden haberdardır gönlüm. Ruhaniyetlerden istimdatlar çoğalmıştır bu sıra. Sırrına sırdır zihnim ve dualarına duakârdır dillerim. Dileklerimiz aynıdır yaşamın kıyısında ve bir yol üstünedir yürüyüşlerimiz. Dalından kopmuş çaresiz bir yaprak olmamak içindir çırpınışlarımız ve yanmamak içindir cehennem misali ateşlerde sessiz gözyaşlarımız. Aslına sadık bir nesilsin sen ve sulbüne sadık bir bende. Dirayetine ve hassasiyetine hayran olduğum ve ölene dek ayrı kalma pahasına da olsa kararlılığına kurban olduğum sevdiğim! İstimdatlarına ve kimselere göstermeden dua dökülen dudaklarına hayran olduğum sevdiğim! Sırrına sır bil beni ve katık et dualarına “âmin” diyen ben bendeni.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Sonbahar hep vırmuştur beni. hep karamsar hep yalnız nedense. beni de mi yalnızlığa sürüklüyor diye soruyorum bazen. yoksa benim psikolojim sonbaharı yalnızlık olarak algıladığı için mi hep kendimi geri çekiyorum insanlardan. iki bilinmeyenli denklem gibi ama şu gerçek olan. sonbahar gerçekten ölüm zamanı. sonbahar koyuyor adam. sonbahar aşk özletiyor insana. çpk beğendim yazınızı. elinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Hocam yine muhteşem bir yazı okudum. İçinizde aşkı anlamaya çalışıyorum haddim olmadan ama öyle şeyler çıkıyor ki kaleminizden inanın şaşırıyorum. Değme yazarlara her gün aşkla ilgili sevgiliyle ilgili bir şeyler yaz desen bir yerde takılıp kalır heralde ama sizde ambaşka şeyler çıkıyor. Gönlünüze sağlık hocam.
Yasemin Güzelyalı

Adsız dedi ki...

Zamanla insan yetinmeyi biliyor dostum. Zamanla insan her şeyden vazgeçmeyi biliyor. Zaman öğretiyor pek çok şeyi bize farkında olmasak da. Sonbahar, son baharın olmasın dostum. Her sonbahar bir kışa gebe olsa da her kış nihayetinde bir ilkbahar gebe. Beklenen gelir mi bilinmez ama ilkbaharın dönüp geleceğini unutma. Yine çiçekler açacak gönül hanende. İstediğin beklediğin sevgili olmayacak belki ama yine zaman sana bir şeyler öğretmiş olacak. Bütün olumsuzluklar insana bir artı katıyor aslında. Sen bunun farkında olmasan da biz okuduklarımızdan bunu anlayabiliyoruz. Giderek mükemmele varan bir kalem var ellerinde. O yüzden diyorum ya aşk seni iyi ki inletiyor diye. Gönlüne sağlık kardeşim. Ş.Sadi

Adsız dedi ki...

Ne güzel bir üslup. iskender palayı hatırlattı bana. blogunuzun adından belli aşka aşık olduğunuz. tebrik ederim. sonbaharlar hayatınızdan uzak olsun.

Prensesss :)

Adsız dedi ki...

...Başımın üstünde gezinen bilinmezlikler...Resimlere hapsolmuş gülüşlerin dağıtmıyor bu hüznü..
Gelmiyorsun. Bekledim. Bir asır bekledim. Sayamayacağım sayılar kadar bekledim. Bir selam, bir gülüş, bir öpüş bekledim. Gelmedin ve biliyorum ki gelemedin. Bekleyişlerinden haberdardır gönlüm.
Ben yazmalıydım diye kıskandığın nadir satırlardan,,yada içimde biyerlere dokunan,okurken yüreğimde çığlıklar uyandıran...bu gidiş gidiş değil hocam sen yazdıkça rahatlıyoyorsun,okuyanların vay haline :)
Kalem ağlarken kitap gülümsermiş derler,,kaleminin ağlaması dileğiyle..Sıkı bi takipçin daha var bundan sora, By TT

AŞK'A ŞİİR AŞK'A SEMA