7 Eylül 2008 Pazar

İki Küçük Değnek...



"İki küçük değneğiz biz
Kimimiz alüminyum kimimiz demir"




Erte… Hayali bir sözcük gibi… Sanki yokmuş da sözlükten şimdi fırlamış gibi… “Ertelemek” şimdi yapılan iş… Pişmanlıklara atılan ilk adım ve geç kalınmışlıklara, hatta hiç yaşanmamışlıklara… "Erte" O yüzden hayali bir sözcük ya!

Erteleyelim her şeyi. Bırakalım beklesin tutsak sevdalar. Koyup sandıklara dantel dantel işleyelim ertelerimizi. Analarımızın kanaviçeleriyle bezeyelim, ninelerimizden sarı sandık lekeleri sürelim, hatta üzerine ayrılık kokulu sarı sardunyalar ekleyelim.

Erteleyelim her şeyi. Umutları erteleyelim. Zamanı gömelim sözlüklere ertelerin yerine. Hiç yaşanmayan ân-ı saadeti gömelim, ertesi güne, ertesi haftaya ya da ertesi yıla. Hatta erteleyelim ertelerimizi ertesi yaşamlara.

Erte… Sözcük bize ait… İster koyalım sözlükte kalsın, ister sandıklarda saklansın.

Her şeyi erteliyoruz durmadan. İçimizden kopup gelen titrek umutları bile. Bu kez erteleri erteye bırakalım şu mübarek günlerde. Bir kez olsun ses verelim bizden ses bekleyenlere. Bir kez olsun el verelim elden geldiğince bizden umutla el bekleyenlere. Bu kez erteler olmasın yaşamımızda. Çorbada tuz misali, yaşamın küçücük bir anında bir gülümseme misali.

Denizin enginliğinde bitmesin umutlar. Bir değnek, bir sandalye yapmasın bizim yapmamız gerekeni. İki değnek, dört tekerlek bizden daha mı insan! Biz de yok da iki değnek, dört tekerlekte mi saklı vicdan?
Kampanyaya destek verenler:
Hesap Numarası ve Bilgi İçin:

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Allah yardımcınız olsun kardeşim. Elimizden geleni yapmaya çalışırız inşallah. Duyarlılığınız için ayrıca teşekkürler. Ş.Sadi

Adsız dedi ki...

"Tek başıma ben napabilirim? Bırakın bu işleri, size mi kaldı kurtarıcılık?" gibi sözleri o kadar çok duyduk ki çevremizdeki büyüklerimizden. Bizi bu hale, böyle vurdumduymaz duruma siz getirsdiniz diyemedim hiç. önayak olanları yürekten kutlarım. Maddi desteğe ihtiyacı olduğu kadar manevi desteğe de ihtiyacı var o insanların ve elbette bizim. Allah yüzünüzü kara çıkartmasın.
Elvan Özyürek

Adsız dedi ki...

teşekkür ederiz duyarlı davranışınızdan ötürü.. insan gördükçe böyle güzel yürekleri biryarımı sahiplenen kucak açan gönülleri, mutlu oluyor.. mutluluğumuz hepimizin oluyor.. çıkıyor sığıntı gönüllerden ..bir idik hep olduk.. bir ken belki hiç idik şimdi çam olduk orman olduk..
inşaallah hep birlikte başarıcaz..
bir katre his ile sevgi ile başarıcaz..
büşra/ beyazgelinciik

AŞK'A ŞİİR AŞK'A SEMA