22 Eylül 2008 Pazartesi

Yarıda Bırakılmışlar.




Aşkım yarımdır benim tıpkı yüzüm ve tıpkı yüzsüzlüğüm gibi… Sevdam yarımdır benim tıpkı yarım bırakılışlarım gibi… Ruhum yarımdır benim tıpkı sende kalan yarımın beni terk edişi gibi…

İsmini kazıdın kendi ellerinle, iradem ellerimde değilken ve senden bir parça var bedenimde sen benim bir parçamı çalıp gitmişken. Bir buseyle öldürdün bir yarımı ve kalan yarım can çekişiyor şimdi gecelerin karanlığında. Tamamlanmak istiyor resimler yarım kalmış bir sevdanın ayazında. Maya tutmuyor ruhum tohumları eksik ekilmiş ve susuz bırakılmış bir tarla… Niye geldin ki sanki! Neden çekip vurdun beni? Gözlerin asırların tozundan silkinen bir kılıçken nasıl kıydın da parçalara böldün beni?

Sevgili! Öldürdün ya beni! Öldürdün sevgili. Tuzlu bir yalnızlığın bitmek bilmez kurumuşluğuna terk ettin beni. Bir kefen bile kesmeden ve bedenim üstüne bir kürek toprak bile serpmeden bırakıp gittin beni. Sevgili! Çiğnedin ya beni! Zaten ayaklar altında ezilmişliği vardı bu ruhun. Tekmelere tokatlara gelmişti defalarca. Sırtına ve beynine inen balyozları da unutmadı ya ruhum. “Alışkındır” dediler, “Bir darbe daha kaldırır” dediler. Bu kaçıncı, onu bile sayamadı ruhum.

Her gelen yarım bıraktı beni ve her gidiş bir kez daha öldürdü beni. Tıpkı senin sessiz ve sedasız çekip gidişin gibi. Aşkım yarımdır şimdi. Tıpkı canımın yarım oluşu gibi ve tıpkı sende kalan yarımın beni terk edişi gibi. Yarıda bırakılmışlar aşkına ve yarım kalmış aşklar aşkına… Yarımım sevgili! Tamamla beni. Sevgili! Tamamla sevgimi...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Yanarım; öyle bakma yüzüme yağmur gibi

Dağıt kalbini saran hasret bulutlarını

Damlasın gözlerine sonsuzluk usaresi

Dalgınlık evlerinin en güzel melikesi

Sevemem; tozlu raflar arasına girmeden

Çöllerim kandır benim

Sevemem; karanlığı bir daha devirmeden

Aşkım isyandır benim
...........................
okuyunca yazınızı bu şiir geldi aklıma..
çok güzel bir yazı daha..yüreğinize sağlık..
büşra..

Adsız dedi ki...

Yarım bırakılmıslar hicbır zaman tamamlanamayanlar... Bır kere yarım kaldıysan omrun bıraktıgın yarıyı arar... Yuregıne saglık canım kardesım .. Cok begendım bu yazını cook .. Italyan gelin:))

hayal_perisii dedi ki...

hiç bir aşk şu gün bitecek diye başlamaz,aşk kurallara bağlanamaz,ya bir gün biterse ya yine üzülürsem diye düşünüp zehir etmiceksin hayatı!!! herşeye rağmen yaşanan güzel günlerin hatrına herzaman gülümseyeceksin,inadına daha sıkı sarılacaksın hayata.seni unutanlara en güsel cevabın da o tatlı gülümsemen olacak.

AŞK'A ŞİİR AŞK'A SEMA