5 Eylül 2008 Cuma

Şehîd'ül Aşk...



“Öldüğümde kabrime hâzâ şehid’ül aşk yaz.”
(Tahir)


Uykuyla uyanıklığın arasında teşrif eder gülüşlerin. Gül bahçelerinin renginden sağanak sağanak sevda yağar uykularıma. Hayal âlemimde yeşerttiğim gülistânıma buyur ederim efendimi. Bülbüller yine feryattadır sevdanın kırmızı kokusuna ve ay aşkımın izini sürer gül yapraklarının arasında. Yumarım gözlerimi bir daha açmamacasına ve sultanımın ellerine sürerim ayın şavkında gülümseyen yüzümü. Dünyanın ezâsına ve cefâsına bir misk sunulur sultanımın ellerinden. Sancıları tükenir ruhun, ayak diremeden öpüşler dökülür kara gözlerinden. El ele, göz göze, gönül gönüle dolaşılır cennet emsâli bahçelerde. Kapıları sonuna kadar açıktır sevdanın ve sevdalımın dili hürmetine. “Uyku, ölümün küçük kardeşidir.” derler oysa. Elbet her uyuyuşumuzla tadarız ölümün bir çentiğinden. Sorgusuz sualsiz bir ölüm olmadan diriliriz yine sabahın sabalarına gecenin enginliğinden.

Efendim!

Sana dokunamadım henüz. Dokunmadın bana. Bezm-i Elest’te verdiğim sözü tutamadım henüz. Verilmişse tutulacaktır elbet; ama verilmemişse söz sakıt olmuştur dilimden. Gözlerinin belâ’sı ve belî’si her gece benimle… Zihnimde yeşerttiğin bu sevdayı henüz ekemedim toprağıma, henüz bu sevdayı sulayamadım gözyaşlarım dışında. Kurumazsa sevdan, kurutmazsam sevdanı bil ki emrine her daim âmâdedir gedân.

Şimdi geceme bir söz daha düştü senden: “İyi geceler.” Geceme geleceğini bildiğimden ve gecene geleceğimi bildiğinden…

Efendim!

Sana gelemedim henüz, gelmiş olsam da kapına. Bir gülüş eksik kaldı ya dudaklarımda ve bir öpüş… Milyon yıllar önce verilmiş bir söz uğruna bekliyorum hâlâ gülüşlerini ve gelişlerini. Ölümün küçük kardeşinin koynunda da vukû bulsa kavuşmalar, ben beklerim verilen sözler hatrına.

“Uyku, ölümün küçük kardeşidir.” Ölüyorum şimdi. Geceme gözlerinin karası ve sevdamın kırmızısıyla “Hâzâ şehid’ül aşk.” yaz.




2 yorum:

Adsız dedi ki...

Haza şehidü'l aşk... Sevdim cidden bu sözü. Demokrasi şehitleri, sosalist şehiterin hüküm sürdüğü dünyamızda aşkın şehitlerinin adı anılmaz olmuş meğer. kulağımda değişik bir tını üreğimde bir sızı bıraktı bu yazı. Tebrik ederim. Blogunuz yeni sanırım ama takip etmeye değer. Burada olacağım.

Adsız dedi ki...

Blog çok sade ve bir o kadar da güzel olmuş. Bunu güzelleştiren elbette yazılar. yazıları güzel kılan da yazanın gönlünün güzelliği. Kaleminizin mürekkebi bol olsun Efendim. yüreğinize sağlık (Haza şehidül AŞK) Yeşim

AŞK'A ŞİİR AŞK'A SEMA