10 Eylül 2009 Perşembe

Ayrılık Bir Çığlık...


Koşarak geldim sana âlemlerin en mavi semasından. Koşarak geldim sana, bir bulutun en son damlasından. Sevgili! Sana geldim. Duyuyor musun kanat seslerimi? Bir mazinin en aydınlık gecesindeydi seslenişlerimiz. Anne karnı kadar sıcak ve güvenli bir sevdanın rengiydi hani gözbebeklerimiz. Sevgili! Sana geldim. Duymuyor musun sesimi? Âlem bizim rengimizdeydi hani, hani dilediğimiz yerdeydi sevda meskenlerimiz. Sevgili! Hani uzaklar bile ayırmazdı bizi? Sana geldim sevgili. Duymuyor musun sesimi?



Sana geldim sevgili, aç gözlerini. Baharın yeşilinden, suların huzmesinden ve aşkın en tatlı gülümseyişinden getirdim sana. Sana kanat dolusu sevdalar derdim sevgili. Bir yangının dibinden bir damla İbrahimî suyla geldim sevgili. Güneşin hârını ve rüzgârın sevdasını sadağıma koyup da geldim sevgili. Aç gözlerini. Âb-ı hayatsın bana, kanadımda aşksın sevgili. Sevgili, nolur, aç gözlerini.



Sana geldim sevgili, aç gözlerini. Ben kanat olurum sana, ben sana sevda ve ben sana can sevgili. Aç gözlerini. Bir yaprağın yeşilinden yeniden damıt sevgimi. Sevgili, sana geldim, duymuyor musun sesimi? Hani gidişler uzaktı bize, bize ayrılık yasaktı sevgili. Neden açmıyorsun gözlerini. Sesime ses veren bir sevdanın seliyken beni neden bırakıyorsun sevgili? Terk etme beni.


Sana geldim sevgili, duyuyor musun kalbimin sesini? Feryâdıma ses ver gidişiyle kahrolduğum. Feryâdıma ses ver yokluğunda kaybolduğum. Gitme, terk etme beni. Gündüzümü karanlığa gömüp, baharımı hazana koyup, yalnızlığı bana revâ görme sevgili. Bırakma beni ki, yine süzülelim âlemin en mavi semâsında. Çığlığıma devâ, yalnızlığıma şifa sevgili. Sevgili, ben geldim duyuyor musun sesimi? Ses ver sevgili, sevgili terk etme beni.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Kardeşim, kendini her gün biraz daha aşıyorsun. Senin yazılarını okudukça insan olan tarafımı hayırlıyorum şu mübarek ramazan akşamlarında. Hassaslaşıyor insan ve daha bir yakın oluyorum ağlamaya. Resmin altına yazılan bir şiir edasıyla hissettirdin özlemlerini. Tebrikler, bir kez daha ve bir kez daha...

Ş.Sadi

Adsız dedi ki...

bu resimleri uzun zaman önce görmüştüm arkadaşın biri bana mail olarak atmış ve altında yazılar vardı. o zaman hiç etkilenmemiştim yalanı yok ama bu sefer yazılarla bütünleşince resimler ağlattı beni. muhteşem bir şiirsellik muhteşem bir içtenlik ve muhteşem bir ifade yeteneği. taktir edilesi bir durum. tebrik ederim.

Beyza

Adsız dedi ki...

Sevgili..!
Efendim..!
Hocam, bu sözcükler öyle bir gizem yüklüyor ki şiirlerinize, ister istemez bambaşka anlamlar çıkıyor yazılarıızdan. Bazen beşeri bazen ilahi, bazen de bambaşka tatlar. Bu nasıl beceriyorsunuz ben anlayamıyorum. Farklı şeyler düşünerek her okuyuşumda farklı anlamlar yükleniyor yazılarınıza. Bu gerçekten mutteşem bir şey.

Merve S.

Adsız dedi ki...

Yaşar'ın o müthiş yorumu ve Attila İlhan'ın muhteşem dizeleri: "Benim koyup gitme ne olursun, durduğun yerde dur. Kendini martılarla bir tutma, senin kanatların yok."
İnsanoğlunun kanatları yok; ama siz kanat takmış uçuyorsunuz ve yanınıza belli ki kaybettiğiniz kanatdaşınızı arıyorsunuz. Arayan her şeyi bulur İsmail Emre Bey. Genç bir kalem ve taptaze bir söyleyiş. Tebrik etmemek elde değil. Özgünlüğe doğru adım adım ilerleyen bir kalemi ancak tebrik etmek ve cecaretlendirmek yakışır bize. Aşk'la efendim.

N.Genç

Adsız dedi ki...

Hamiye Hanım'la dün ders takibine girdim. Sınıfa eli dolu gelmişti. Herkesin önüne birer fotokopi bıraktı. "Göç Yükü" okudukça ve okutturdukça muhteşem anlamlar çıktı yazınızdan. Kimin yazısı bilen var mı diye sordu sınıfa. Bir tek ben bilirim diye düşünsem de sınıftan üç öğrencinin daha parmağı havadaydı. Sizin gibi bir öğretmenin, kısa süre de olsa, öğrencisi olabilmenin haklı gururunu yaşadım. Emeğinize sağlık hocam. Duygu yüklü muhteşem bir yazı daha okudum. Stajım biter bitmez ben de sınıfıma sizin yazılarınızı tahlil ettireceğim :)

Yasemin Güzelyalı

Adsız dedi ki...

Gerçekten hoş bir çalışma
tebrik ederim
m.saloğlu

Adsız dedi ki...

ayrılık bir çığlık
sessiz kocaman bir çığlık
boğazda düğümlenen bir yumru
bir damla gözyaşı ayrılık
ayrılık bir büyüme
ayrılık olgunlaşma
ayrılık sen olmayı öğrenme

Canımmmm, gönlü güzel dostum,içinde büyüdükçe büyüyen, adını bilmediğimiz o sevdana gıptalar olsun. sen sabrettikçe fazlasıyla mükafatı verilecektir sana. Gönlüne sağlık. yorum yazmayı sevmem diyordum ama ağlatınca beni yazmadan edemedim.

Derya

AŞK'A ŞİİR AŞK'A SEMA