26 Eylül 2009 Cumartesi

Durdu... Elhamdülillah




Bulutların beyazına ve ayın şavkına… Yıldızların semasına ve umutların duasına…

Durdu. Demin atıyordu. Şimdi durdu. Konuşmaz oldu adını ve zikretmez oldu gözerinin karasını. Durdu, biraz evveldi, durdu. Dolaştırmaz oldu ismini damarlarımda ve cismini göstermez oldu rüyalarıma. Can havliyle andı sevdasını ve sen durunca o da durdu.

Durdu. Sen varken hüsranında, dünya da dönüyordu. Su dönüyordu semadan toprağa ve âlem yeniden doğuyordu. Yeşilleniyordu sevdalar. Durdu, biraz önceydi. Sen durunca evrenim de durdu. Durdu, az zaman önce atıyordu. Semada melekler, yerde semazenler dönüyordu ve bir taze beden doğuyordu topraktan. Durdu, sen gidince âşıklar semaya doydu.

Bir gidişin vardı sevgili. Sadece bir kez geldiğin gönlümden bir gidişin vardı. Bin gelişe bedel tek gidiş. Tek gelişe bedel bir can atarken sol yanımda, o tek gidişle tek yürek de durdu. Durdu su, ayın şavkı durdu. Semada gezinen bulutlar ve yüzüne âşık yıldızlarım durdu. Âlem durdu sevgili. Sen gidince cân durdu ve durdu cihân. Cihân içre ağlayan dîde-i giryân durdu.

Güneş durdu, yaprak durdu ve rüzgâr durdu. Sen diye toprağıma ektiğim beyâbân durdu. Durdu seslerim, kalem durdu, kâğıt durdu. Hicranına ağıt diye yaktığım hıyâbân durdu.

Durdurdun sevgili. Bir gülüşle can verdiğin cânımı bir gidişle durdurdun. Durdu sevgili. Adını sen diye andığım âlem hakkına, gidişinle atan yüreciğim durdu. Durdu, Elhamdülillah...

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Bismillehi Allahuekber... Bu nedir can dostum? Tüylerim diken diken oldu yahu.

Emre Can dedi ki...

abi sen kendini iyice kaybettin. yaktın virazn ettin kendini. ne aşk imiş bu böyle ya.

Emre Can

Adsız dedi ki...

Allah'a şükür, facebook'ta bağlantılarını da göremesek öldüğünü zannedeceğiz de sen zaten ölmüşsün be anacım. Unutmadın gitti, Emre'ye katılıyorum. Nasıl bir aşkmış bu Mecnun'un esamesi okunmuyor yanında. Yakında sende kafayı kırıp çöllere düşmeyesin alimallah. Neyine yalan döktürmüşsün yine. Hayranlık duymamak elde değil canım benim. Allah gönlüne takat versin.

Eda

Sema dedi ki...

Aşkınız bana ürkütücü geldi.Hem çok güzel, hem çok korkunç.Rabbim, kendine olan aşkı gölgede bırakacak bir başka aşk nasip etmesin inşaAllah...

Kaleminiz sanki yazmamış, can çekişmiş.Allah c.c. yardımcınız olsun,selam ve dua ile...

Nil dedi ki...

Ah be İsmail, kanser olalım diyemi yazdın sen bu yazıyı. her okuduğumuzda klavye sular içinde kalsın diyemi yazdın sen bunu. Yine ağlattın beni, birincisini biliyorsun.... o pırıl pırıl yüreyinden çıkan her söz uçurumdan düşüyor hissi oluşturdu bedenimde bilmem kaç nüfuslu şu kocaman şehirde kendini yapayalnız hissetmek gibi imkânsız bir şeyi diz çöküp de Yaradan'dan dilemek gibi.. En azaplı günahlardan sonra sızlayan vicdanım gibi...

Miray dedi ki...

Güneş durdu, yaprak durdu ve rüzgâr durdu. Sen diye toprağıma ektiğim beyâbân durdu. Durdu seslerim, kalem durdu, kâğıt durdu. Hicranına ağıt diye yaktığım hıyâbân durdu.

Nurullah Genç okusaydı satırları, sizi orda bırakmazdı sanırım. Umarım okur da tutup çıkarır sizi bulunduğunuz yerden. Saklanmayın, bu satırların yazarına saklanmak değil âşikâr olmak yaraşır. Kitaplarla taçlanacak, üzerinde saatlerce tartışılacak kadar güzel satırlar bunlar. Tebrik ederim.

Adsız dedi ki...

gecenin karasına yine durup dururken uykusuzluğu koydun. satırların o muhteşem sesine bağladın beni. deli ettin, yaramı deştin, yine durup dururken ağlattın beni. kalbin durmasına senden başka hamdedecek insan var mıdır dünyada bilemem. o acıyı, o hasreti, o hüznü, o özlemi öyle bir hissettim ki nihayet durduğuna sevindim. bu kadar mı acı çekiyorsun da bu kadar mı yürekten söylüyorsun "Durdurdun sevgili. Bir gülüşle can verdiğin cânımı bir gidişle durdurdun. Durdu sevgili. Adını sen diye andığım âlem hakkına, gidişinle atan yüreciğim durdu. Durdu, Elhamdülillah.." Dursun artık ve dinsin acın da bi de gönülden bir elhamdülillah diyelim.

Murat Sipahioğlu

Adsız dedi ki...

Güzel dostum, sen naptın yine böyle. Öldürdün ya bizi.

Ş.Sadi

Adsız dedi ki...

Hocam :(
Gün geçtikçe cezbeye daha çok kaptırıyor gibisiniz kendinizi. Siz aşkın sarhoşluğuyla söylerken biz sözlerinizle kendimizden geçiyoruz resmen. Yorumlara katılıyorum, benim de tüylerim diken diken oldu. Hele sonunda o "elhamdülillah" sözcüğünü beklemiyordum. Korktum, o anlam yoğunluğuyla aklımdan bir sürü şey geçti. Kendi kendime tedirgin oldum hocam ya. Ama her şeye rağmen, tüm korkulara rağmen muhteşem bir yazı. Allah aşkın devasını da versin.

Yasemin Güzelyalı

hamiye dedi ki...

bir aşk bu kadar içten bu kadar temiz bu kadar hazin anlatılabilir mi? tek kelimeyle muhteşem bir yazı. neyzen nurinin müzikleriyle de ayrı bir güzellik kazanıyor. şiirin sesiyle neyin sesi bütünleşiyor. gerçekten taktir edilesi.

Adsız dedi ki...

Durdu... Elhamdülillah... Bu nedir Allah aşkına İsmailcim. Maşallah, maşallah, maşallah... Gittikçe üslup değişiyor ve satırlar kemâle eriyor. Allah kalemini uzun soluklu etsin. Gerçekten çok hoşuma gitti ve çok mutlu oldum. (Özlem)

Adsız dedi ki...

Zaman zaman değişir duygular, yoğunluk değişiverir satırlarda. Dizeler bir sırrı saklar, efsun olur sevdanın adı. Bir haramzade olur bir efendi. Baktığın yere göre göre değişir duyguların. Bir yaşam olursun bir ölüm. Senin zamanın hangisidir bilmem kardeşim ama ölüm üzere yazılmış bir kader var gönlünün derinlerinde. aşksız yaşanacaksa yaşanmasın der gibi. dileğin buysa eğer, aşksızlıktan bu denli korkuyorsan Allah rahmet eylesin gönlüne. Nasılbir yorum oldu, neden böyle yazdım bilmiyorum, sen yazdırdın, yazın yazdırdı. Allah rahmet eylesin gönlüne.

Rabia

AŞK'A ŞİİR AŞK'A SEMA