13 Eylül 2009 Pazar

AŞK... Semâ-i Aşk...




“Aşk’la ve Aşk’a… Besmelenin noktasıyla destûr…”

Destûra hacet gerektirmez aşk. Bir volkanın selinde, yangın yerinde, oduna bel bağlamaz adı aşk. Semânın hazinesinde sevdadan zümrütler beklemez aşk. Yoksunluktur ve yoksunlukta rahmettir adı aşk. Rahmetin bozkırlarında bir karıncanın yuvasındadır saklı aşk. Saklı kalmış düşlere hamd etmektir sureti aşk. Suretin hülyasında, hülyaların duasında, duanın gıyâbında mâşuka secde etmektir adı aşk. Aşk bir bulut, aşk bir gölge, rahmetin gözlerine perdedir aşk. Suretiyle yakan, hicranıyla yandıran ve vuslatıyla eriten bir ummandır suda aşk.

Âlemi yok etmektir aşk, yoklukta varlığı bulmaktır asıl aşk. Vahdetin içinde kesreti ararken, kesrette kendini görmektir adı aşk. Mâşuka kahır değil, hüsrâna sabretmektir hüsnü aşk. Zamanın çemberinde, dünyanın zemininde ve evrenin gözlerinde sırlıdır gerçek aşk. Aşk hüsrandır, hicrandır aşk. Yağmurdur rahmet kapılarından dökülen ve bir mahzenin en kuytu yerinde sırlanan şaraptır adı aşk. Bir kanunun telinde ve ney’in hüzünlü nağmesinde bir nefestir aşk. Aşk bir hazan, aşk bir hüzün, bir hazin kelimedir satırda aşk. Aşk sendedir ve aşk sendendir efendim. Bir gülüşünün âyinesidir aşk. Beşerin aklında değil, âşığın gönlünde yeşeren bir ilâhi filizdir aşk.

“Cihânı hiçe saymakdur adı aşk
Döküp varlığı gitmekdür adı aşk

Elinde sükkeri ayruğa sunup
Ağuyu kendi yutmakdur adı aşk

Belâ yağmur gibi gökten yağarsa
Başunu âna dutmakdur adı aşk

Bu âlem sanki oddan bir denizdir
Âna kendüyi atmakdur adı aşk.”

Aşk’ıyla yanıp kül, aşk’ıyla yanıp kul olduğum efendim. Senin isminde saklıdır aşk.

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Rahmetli Pederime ve Rahmetli Dedeme, ağlamayacağıma dair verdiğim sözleri tutamıyorum sizi okurken. Hiç bitmeyecekmiş gibi, hiç gitmeyecekmiş gibi anılar sökün ediveriyor yazılarınızı okurken. Aşk'ın tarifine çok sefer kalkıştım fakat başaramdım onu terif etmeyi. Tarifi yoktur diye inandırmıştım kendimi. Aşkın tarifi varmış ve aşk gerçekten varmış.

Şehzade Osman Tunahanoğlu

Adsız dedi ki...

bir yudum su
bir damla gözyaşı
bir sessiz çığlık
bir gülüş ve bir öpüş
her şeyin anlamsız olduğu yerde sizin yazılarınız o kadar anlamlı ki
müzikde eşlik edince satırlara bırakmak istemiyor insan satırları. aşk size gerçekten yakışıyor emre bey. aşk sizde gerçekten anlam buluyor. aşk sizinle güzel oluyor. içnizdeki aşk bitmesin.

Beyza

NiL dedi ki...

Saat epeyce ilerledi, YaLNıZlığın verdiği yalınlıkla ikili bir koltuğa bağdaş kurarak oturmuş, biraz derin birazda sığ düşüncelerle tefekkür denizinde gemi yüzdürüyorum. Ellerim klavyenin tuşlarında gezinirken, zihnim çok farklı yerlerde bir deli miskin misali dolaşıyor, tutunmaya çalışıyor. Uzun zaman sonra bu gece eskisi gibiyim; AŞK...Sema-i Aşk...yazmak istiyorum.

Adsız dedi ki...

Öğleye varmadan vakit, akşamı hatırlattın bana. Ölüme yaklaşırken beden, sevdayı koyuverdin yanı başıma. Yapma bunu desem de, içimden yapmanı arzuluyorum. Sen yaz. Yazmaya devam et. Sen söyle, hiç eksilmesin dilinden aşk. Aşk ile söyle, aşk ile yaz. Muhteşem, muhteşemden de öte. Kelimelerle ifade edebileceim birşey değil bu yazı. Şimdiye kadar yazdıklarının belki de en güzeli. Dostum, sen dersane köşelerinde harcanıyorsun.
Ş.Sadi

Adsız dedi ki...

"suya yzılmış düşlerin sahibiyim." demiştiniz bir gün. suya düş mü yazılırmış hiç demiştim kendimce. şimdi ben yazmaya çelışıyorum sizin o meşhur somutlaştırmalarınızla. bir düşüm varsı suya yazdığım ama bana fırsat tanımadan bunu siz öğrettiniz. aşkın tanımıydı düşüm. neydi aşk? kimin içindi? hep düşledim. şimdi düşüm bu yazıyla somutlaşıverdi. aşk gerçekten var. bende hala bir tanım yok. aşk gerçekten var hocam. tanımı sizde saklı. paylaştığınız için teşekkür ederim

Merve

Adsız dedi ki...

Son zamanlarda okuduğum en güzel yazıydı. Muhteşem bir şiirsellik her zaman olduğu gibi. Çok değişik duygulara kapılıyor insan. Bambaşka yorumlar yapmayı istiyorum ama her ne yazarsam bu yazının büyüsüne denk düşmeyeceğini biliyorum. Tebrik ederim. (Esra)

Adsız dedi ki...

yorumlara hak vermemek mümkün değil. dönüp dönüp okuyorum bu yazıyı. nasıl bir aşk taşıyorsunuz içinizde şaşılacak bir durum. kaldı mı bu devşirde böylesine yaşayanlar
Yadigar

Adsız dedi ki...

Yazar olunmaz, yazar doğulur, derler ya, bu gerçekten sizin için geçerli hocam. Ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın, bu yazdıklarınızı hissetmeden çalışarak yazmak mümkün değil. Gönlünüze sağlık. Şimdiye değin okuduklarımın en güzeli ve en büyüleyicisi. İnsanın aşık olası geliyor =) Yüreğinize sağlık.

Yasemin Güzelyalı

Adsız dedi ki...

tek kelime söylenir: MUHTEŞEM
izninizle payşaşıyorum yazını

Adsız dedi ki...

abi buraya da yazmadan edemedim. ailecek bağladın bizi kendine ve şiirlerine. adamın aşık olası geliyor okudukça :) annem de iyi dileklerini sunuyor. babam kalemi tutan ellerinden öpüyor e daha nolsun. bu yaşta bizimkileri yeniden birbirlerine aşık etişsin haberin ola =) saygılar.

Emre Can Güzelyalı

Adsız dedi ki...

kırgınlık dolu bir gecede eller duaya kalkarken gözlerim yanıyordu. dilden dökülenler yanakları ıslatıyordu. bir kadir daha bitti ama gözyaşları tükenmedi. sabahın ayazında bu yazı yeniden ağlattı beni. giden için, terkeden için, yapayanlız bırakıp giden için ağladım bu kez. hiç okumadığım kadar güzel bi yazı. kadir geceniz mübarek olsun ve bitmeyen aşkınız da.

Adsız dedi ki...

Hocam bize okuttuğunuz ETME yazısını ne zaman ekleyeceksiniz? Oda çok güzeldi.

Mavi Yelken dedi ki...

gökyüzüne bir çığlık yolladım senin için. her hecesinde aşk vardı. aldığım her nefeste aşk, içtiğim her damlada aşk vardı. gözlerimi aşka kapatıp sabahları aşka uyanırdım öylece. sen vardın aşk vardı. sen yoksun aşk da yok.

harika bir yazı, içten, alabildiğine sıcak... ağlatıyor insanı. insana insan olduğunu hatırlatıyor. teşekkürler.

mavi yelken

koray dedi ki...

hoş bir yazı
tebrik ederim.
aşkın şekli şemali, aşkın adresi yoktur. aşk su gibidir en küçük delikten bile sızar. aşk sel gibidir her şeyi yıkıp yok edebilir. güzeldi

Sema dedi ki...

Yüreğinize sağlık.Allah c.c. içinizdeki aşkı baki kılsın inşaAllah.Selam ve dua ile...

AŞK'A ŞİİR AŞK'A SEMA