22 Mart 2010 Pazartesi

Lâ "Sonsuzluk Hecesi"



“…belliydi Onun geleceği; çünkü gelmeyecek olan böyle beklenmezdi.”

Susuzluğumun Efendi’si… Serendip yollarında Âdem misali ve mislice Âdem gibi yoluna düşmüşlüğüm… Havva misali beklemişliğim ve dahi Âdem misli aramışlığım, Efendim… Beklemişliğimin Efendi’si… Gelmeyişlerin Sultanı…

“Lâ”nın dilinde ağaçlar dizildi sözcüklerimin özüne. “İllâ” demek istedi ağaçlar. Sustu evren, kâinat hepten dile gelirken. Sürgündeyim hala. Hala Havva’sını bekleyen Âdem ya da Âdem’e yürümek isteyen Havva gibiyim. Tek farkım sürgün edilmemek gerçek bir cennetten. Serendip yolundayım sanki, tıpkı ilk günahın sahibi, ilk sürgün ehli gibi. Dur durak bilmeden sana geliyorum ve dur durak bilmeksizin seni bekliyorum. “…Belliydi Onun geleceği; çünkü gelmeyecek olan böyle beklenmezdi.” diyor “Sonsuzluk Hecesi”

Sözcük sözcük seni derliyorum sayfalardan. Bir daha ve bir kez daha okuyorum Âdem diliyle kaybedilmiş sevdayı. Sana “Kelimeler Kitabı”nın unutulmuş her sözcüğüyle yaklaşmaya, yol bulmaya çalışıyorum; ama Âdem değil ki dilim. Yetmiyor ve yetişmiyor ve hatta yetemiyor ve yetişemiyor zihnimdeki hazinem. Ağaçlar ses veriyor kendi sözcükleriyle ve kendi kokularını sunuyorlar seni tarif edebilmem için: mür, kâfuru, taflan, tarçın, sedir, huş, filbahri… Hele o kâfuru sözcüğü düşünce zihnime, önce yeni bir âlem peyda oluyor her yerden. Yeni toprağa yeni kökler salınıyor, yeni dallar türüyor gövdelerden. Taze dallardan taze çiçekler patlıyor ve kokunu salıyorlar zihnime yeniden.

Efendim! Gelsen de gelmesen de cennetimsin kâfuru ağacıyla süslenen. Kaderin kaza oku nerede rastlarsa rastlasın bir hûri ya da gılmansın cennetin nimetinden. En çok da Efendi, en çok da Efendimsin hem de ezelden. Tâ ezelden…

12 yorum:

Adsız dedi ki...

belliydi onun geleceği, gelmeyecek olan böyle beklenmezdi.

Eh be kardeşim nerden bulursun bunca sözü, içinde bir yerlerde fabrika falan mı var senin. kendi bekleyişini haklı çıkarmak için ne sözler bulup çıkarıyorsun. gıpta ediyorum yeminle. Allah bekleyişlerini boşa çıkarmasın. çok sevdim bu yazıyı.

Ş.Sadi

Adsız dedi ki...

"Susuzluğumun Efendi’si… Serendip yollarında Âdem misali ve mislice Âdem gibi yoluna düşmüşlüğüm… Havva misali beklemişliğim ve dahi Âdem misli aramışlığım, Efendim… Beklemişliğimin Efendi’si… Gelmeyişlerin Sultanı…" Muhteşem bir ifade Hocam. Okuduğunuz şeyleri öyle bir özümlüyorsunuz ki kıskanıyorum sizi. Bayıldım... Bayıldım... Bayıldım...

Yasemin Güzelyalı

Adsız dedi ki...

Şairler tezkirelere hapsedilmeden dön Efendim!
Tâkâtimce mihnet verdi ya Rahman
Mihnetimce tâkâti sen bağışla Efendim!
Kubbelerden kabaran hatt-ı sultani aşkına,
Aşk uğruna hattan geçen bende-i sultaniler uğruna,
Sultan iken yüz sürüp köle pazarında satılanlar uğruna,
Uğrular elinde can çekişen sevdalar uğruna…
Bekliyorum.
Dön Efendim!

Sadi Bey'e sonuna kadar katılıyorum gönül dostu. Rabbim bekleyişlerini boşa çıkarmasın. Sizin dizelerinizden, yine sizin dualarınızla, sizin yerinize ben de bunu diliyorum. Beklenenin gelecek olması aşkına... "Belli onun geleceği, gelmeyecek olsa böyle beklemezdi biri."

Züleyha Savran

Adsız dedi ki...

hergün daha farklı hergün başka bir tad hergün farklı bir haz. her okuyuşumda değişik bi anlam. gittikçe büyüyo satırlar anlam gitikçe derinleşiyor. ama bilirim ki bir şiiri en güzel şairi okuyabilir. bnlar şiir değil belki ama sizin sesinizden bir kez dinlemek isterdim.

büşşra

Adsız dedi ki...

muhteşem cidden bayıldım

Adsız dedi ki...

nazan bekiroğlu en sevdiğim yazarlardan biri. belli ki sizi de etkilemiş. yusuf ile züleyha, isimle ateş arasında ve mor mürekkep tabi birde nun masalları. diliniz nazan hanımın diline çok yakın. ghüzel sözcükler ve güzel bir anlatım. tebrik etmek lazım.

sevban

Adsız dedi ki...

alem var idi ki var idi yar çün yar yok olmasın ne kim var. sevgili olmayınca hiçbirşeye gerek kalmaz. gelsende gelmesende demek bile onun gelişini istemekden başka nedirki!

Adsız dedi ki...

değişik bir tat aldım tarif edilmez birşey. sanırım öteki yazıları da okumam lazım beğendimmm

SEMA dedi ki...

Beklenen nar-ı beyza, bence karşınıza hiç beklemediğiniz bir anda çıkacak.Belkide kim bilir...

Belki de beklenen gelmeyecek.Belki de sizin imtihanınızdır bu...

Sonuç ne olursa olsun, Rabbim c.c. sizi seviyor olmalı ki size bu muhabbeti nasip etti.Gayri beklenen gelmese de olur...

Allah'a c.c. emanet olunuz..

Enderûn dedi ki...

Ne güzel söylemiş Sema Hanım. Size bu gönül nasib edildiğine göre en güzel Mâşuk tarafından sevildiğinizi göstermez mi bu? Aşkınız ziyadesiyle gelecektir size ama bu dünyada ama ukbâda. Şimdiden kutlu olsun şimdiden mübarek olsun kavuşmalarınız. Bu dünyada boynu bükük bırakıyorsa Rabbim sizi, öte dünyada fazlasıyla güldürecektir.

ütopik esinti dedi ki...

bu yazı NAZAN BEKİROĞLU hocanın, buraya taşıyan beyefendinin değil!
pes artık...

Adsız dedi ki...

Adam zaten tırnak içinde alıp "..." diyor Sonsuzluk Hecesi diye belirtmiş. Nerenle okudun? Asıl sana pes.

AŞK'A ŞİİR AŞK'A SEMA