8 Mart 2010 Pazartesi

Her şey sen, her şey senden...



“Ey Aşk! Nasıl bir şeysin ki sen, evrende her şey sensin ve her şey senden. Neşelenmemiz de senden hüzünlenmemiz de. Dağınıklığımız da senden birlikteliğimiz de. Sen oturmadasın da sanki bir evde, herkes kapında beklemede senin. Sen bir annesin de sanki bütün insanlar çocukların senin.”

Mesnevi’nin bir türlü yediye ulaşamayan ciltlerinin birinde böyle dile geliyor Efendi Âşık. Aşk’la söyleşmiş, Aşk’la sözleşmiş, Aşk’ın bizatihi kendisiyle dertleşmiş. Müsaade önce Efendi Âşık’tan, sonra senden Efendim. Mesnevi’nin yazılamayan yedinci cildine zeyl ve sana bir aşknâme. Efendim:

“Sen ilkbahar… Toprağa düşen ilk cemre sen. Bir nisan yağmuru… Yağmuru bekleyen toprak sen. Yaprak da sen, ilk tomurcuklanan çiçek de sen. Filizlenen ilk gonca sen. Goncaya düşen ilk çiğ yine sen…

Sen güneş… Aydınlığa ilk koşan ışık sen. Suya dokunan sıcaklık, sıcağı bekleyen çiçek sen. Gül de sen, ilk açılan. Goncaya duran ilk sevda sen.

Sen sevda… Adımı unutturan sen, adını sırlayan yine sen. Sırrım da sen âşikârım da sen. Yazılan bir sözde hece hep sen. Aşk sen, âşık sen, mâşuk sen… Her şey sen, her şey senden.

Gülistân sen, ummân sen, evvel sen, âhir sen…

Dünya sen, güneş sen, ay sen, evren sen…

Her şey sen, her şey senden…

Ben..?

Ben de sen Efendim.

Ben bile sen, ben bile senden…”

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Gülistan sen, umman sen, evvel sen, ahir sen...
Dünya sen, güneş sen, ay sen, evren sen...

Muhteşemdi Hocam...

Yasemin Güzelyalı

Adsız dedi ki...

Yüreğine sağlık...
Buradayım.

Adsız dedi ki...

nedendir bilmem okuyunca su kasidesi geldi aklıma. sanırım yine burda okumuştum suya özlemi. tebrik ederim. gerçekten güzel yazı.

Adsız dedi ki...

ey aşk! nasıl bir şeysin ki sen herşey sensin ve herşey senden. aşkı hissedene ve varlığına inanana doğru olsa gerek ama aşk yokki.

Adsız dedi ki...

"Ben bile sen ben bile senden" başkaları söylese bu kelimeleri itibar edilmez belki. Başkaları dile getirse dile getirdiklerini kaale alınmaz belki. Kalemin ucunda sen olunca her duygu samimi, her kelime içten, her söz samimi. Gönlüne sağlıklar olsun kardeşim. Aşk, ziyadesiyle bulsun seni.

Ş.Sadi

Adsız dedi ki...

Bâki selamile şâir...
Sana şair diyorum her ne kadar dize değilse de yazdıkların.
Şiirlerde bulamadığımız ahengi buldum satırlarınızda.
Taktir ettim bir de tebrik etmek istedim.
Susmasın kaleminiz.
Yüreğinize sağlık Şâir...

Adsız dedi ki...

ne güzeldir aşk olunca kendin olmaktan vazgeçersin. herşey o olur herşey ondan olur. o olmaya ondan olmaya devam.

Adsız dedi ki...

mu-te-şem söze gerek var mı?

AŞK'A ŞİİR AŞK'A SEMA