11 Ocak 2010 Pazartesi

Yoksun, Varsın...


Yoksun… Hep olduğun kadar ve hiç olmadığın kadar yoksun. Yaşayacağın kadar ve içimde yaşatamayacağım kadar yoksun. Yaratılmış olsaydın bulurdum seni, nefes üflenseydi sana ve bir beden biçilseydi ruhuna, bulurdum ya seni, yoksun.

Yoksun… Babasız bir çocuğun bayramları gibi boşsa yaşamım, konacak bir çiçek bulamayan arının kanatları kadar kuruysa sadağım ve rüzgârın taşıyacak bir bulut bulamayışı kadar durgunsa semalarım, yoksun.

Yoksun… Oğlunu toprağa vermiş bir ana gibiyse gözümde gözyaşlarım, kalemim öksüz büyümüşse senden uzakta ve bir dirhem çekirdeğe ulaşamayan yavru bir kuşsa kanatlarım, yoksun.

Yoksun… Yaşam zehirliyken sensizlikte, bir güneş bile doğmuyorsa gecelere, haramiler yolları kesiyorsa ve Ebrehe’nin ordusu fillerle saldırıyorsa vücuduma, çıkmıyorsan bir ebabil gibi, yıktırıyorsan içimdeki Kabe’yi, yoksun.

Yoksun… Gönlüme büthane yaptılarsa mezalimden, ruhuma mengeneler koydularsa hayalimden ve ışığa gölge koydularsa zülalimden, yoksun işte, yoksun.

Sen varsın sevgili! İçimdeki boşluk dolmuyorsa başkalarıyla ve hayalin geziniyorsa satırlarımda, sen, hiç olmadığın kadar ve hep olacağın kadar varsın. Varsın sevgili, hep varsın.

11 yorum:

Adsız dedi ki...

iyiki varsın...!

Adsız dedi ki...

Yine muhteşem bir yazı yine büyüleyici bir üslup... yokluktan varlığa geçişte ince bir çizgi. yoklarınız ve yok sandıklarınızın var olması dileğiyle...
esra

Adsız dedi ki...

Hocam döktürmüşsünüz yine. bambaşka bir tat var bu sefer. değişik bir tat. tebrik ederim. edebiyattan hoşlanmayan birine bu denli sevdirdiniz bu ağır yazıları. vallaha ne desem boş. ellerinizden öperim. annemin de selamları var bu arada.

emre can

Amozonik dedi ki...

...Çok iyi,çok çok iyi defalarca okunası,insanı alası ,götüresi cümleler yazılar,huzur...

Bana saygı düşer İsmail

..Merhaba..

Amozonik

Adsız dedi ki...

nil hanım yorumuza çok üzüldüm bende zamanında çok aşk acısı çektim ve hala çekmekteyim ama sizi bu kadar yalanlara iticek ve anladıgım kadarıyla büyük bir aşkı bitirecek nedeniniz neydi?

Adsız dedi ki...

Kendinizi bir şekilde teskin edebilirsiniz ama karşı tarafın ne halde oldugunu bilebilirmisiniz yazık etmişsiniz nil hanım keşke dogruları anlatıp ayrılsaydınız hiç degilse kul hakkıyla gitmezdiniz?

İSMAİL EMRE dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkür ederim; ama Nil Hanım'ın mesajı yanlış anlaşılmış. Yalan sözcüğünü kendisine, kendi gönlüne söylediği yalan olarak algıladım ben. Belki de böyle algılamak istemişimdir. İnsan zaman zaman kendi gönlüne söz geçiremez, küçük bir yalanı kendi gönlüne doğru kabul ettirinceye kadar direniz, çabalar. Nil Hanım'ın içinde bulunduğu durum zannımca bu. Bilmem yanılıyor muyum?

Adsız dedi ki...

Ne hale gelmiş burası böyle tartışma panosunu dönmüş. ismail hocam ne kadar iyimser yaklaşsa da olan olmuş bir kere. üzüldüm ama ne denir ki!

İSMAİL EMRE dedi ki...

Yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim; AMA

Bu sayfa kişisel bir sayfadan çok Aşk'ın konuşulduğu, aşkın tezahürlerinin yansıtıldı bir sayfa.

Kavga mekânı, ayrılık yeri, kızgınlık yeri, sataşma yeri değil.

Affınıza sığınarak birkaç yorumu silmek durumunda kaldım. (5 adet) Normalde müdahale etmeyi sevmem; ama sanırım zaman zaman buna gerek duyacağım.

Aşk'la... İsmail Emre

Yasemin Güzelyalı dedi ki...

Hocam, büyüleyici bir yazı. Yokluk ve varlık satırlarınızda bütünleşmiş. İnsan gittiğine isyan edilen sevgilinin üzerine belalar döküldüğünü düşünürken birden varlığıyla bütünleştiriyor bizi. Muhteşemdi. Bayıldım.

Adsız dedi ki...

güzel site elinize gönlünüze sağlık

AŞK'A ŞİİR AŞK'A SEMA