2 Kasım 2009 Pazartesi

Yoksun. Efendim.




Efendim!

Sana dair sözler dizdim, bir gül bahçesinin dikenleri içinde. Sana dair sözler derdim gül yapraklarının sen kokan kıvrımları içinde. Efendim! Bir güle âşıkken bülbül ve bülbül beklerken mâşukun nevbetini ben sevdanın bahçesine bile giremedim. Sen yoktun. Yaz güneşi gibi yaktın önce. Bir temmuz sıcağında, sadağına sevda doldurup da geldin. Vurdun beni bir saz semaisinde titreyen kanun telleri gibi. Vurdun beni, bir yağmurun tam ortasında gökleri yaran şimşek gibi. Sen yoktun. Bir gonca gül gibi kokunu duyurdun ve ardından vurdun beni.

Efendim!

Baharıma sakladığım gülüşlerimi çıkarmıştım senin için misk kokusuna sırlanan sandıklardan. Mühürleri kırıp gülüşlerinin mührünü vurmuştum bir fermanın hitâmına. Gidişinle gülüşlerime son verdin efendim. Sen yoktun ve vardın bensiz olan yerlerde. Sen vardın efendim benim hiç olmadığım aydınlık yerlerde.

Efendim!

Adım karanlık mıdır adına? Gülüşlerim ve gelişlerim yasak mıdır vuslatıma? Gidecektin madem, terk edecektin düşünmeden ve yıkacaktın duruşlarımı, mührü ters vuracaktın kaderime, niye geldin efendim?

Sen yoksun efendim. Hiç olmadığın kadar yoksun ve hep olduğun gibi yoksun damarlarımda. Yoksun efendim.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Hoş bir çalışma, tebrik ederim. Ahenk ciddi anlamda etkileyici.

Adsız dedi ki...

adım karanlık mıdır adına? karanlık olanlar aydınlığa döner mi kardeşim. yazılmış olanı yaşıyoruz ya senin deyişinle, başka çare var mı karanlıktan aydınlık çıkarmak dışında. Güzel bir yazıydı. tebrikler kardeşim
Ş.Sadi

Adsız dedi ki...

Sütlü kahve gibi... Hem leziz bir tat hem de biraz acı ama acı bile o muhteşem tadın ardında kalıyor. Biraz şeker belki bir tutam sıcak çikolata. gerçekten değişik ve özgün. Tebrikler şair.

Şule dedi ki...

Düşünülmesi gereken bir yazı. Üzerinde yorumlar yapılması gireken satırlar. Sağlam, şaşırtıcı, çarpıcı ve biraz da ürkütücü. Bu kadar duyguyu iç içe vermek her yiğidin harcı drğil bence. Güzel. Gerçekten güzel. Tabrikler.

Adsız dedi ki...

mü-kem-mel...

Adsız dedi ki...

gerçekten güzel bir yazı. ismail hocama yakışır. ama sürekli aynı acı ve ıztırap. biraz da çevrenize baksanız olmaz mı hocam. geçmişe bağlanıp kalmayın.

Adsız dedi ki...

Sen yoksun efendim. Hiç olmadığın kadar yoksun ve hep olduğun gibi yoksun damarlarımda. Yoksun efendim.
ciddi anlamda dikkat6e elınması gereken bir üslup umarım alması gerekenler alıyordur. tebrik ederim. gerçekten etkileyici yazılar.

NİL dedi ki...

Adım karanlık mıdır adına? Gülüşlerim ve gelişlerim yasak mıdır vuslatıma? Gidecektin madem, terk edecektin düşünmeden ve yıkacaktın duruşlarımı, mührü ters vuracaktın kaderime, niye geldin...

Bu âlemin
temeli de, sebebi de aşktır. 'Ben bir gizli hazine idim.
Bilinmeyi istedim ve âlemi yarattım,' sözünün özü gene aşktır. Bunu senin sözlerinde derinden hissediyorum İsmail. yüreğine sağlık iyiki varsın ve iyiki varlığından haberdarım....

Adsız dedi ki...

kimi şems gibi doğar kimi şems gibi ölür kimse şems gibi yaşayamaz aşkı

bülbül-i şeyda

AŞK'A ŞİİR AŞK'A SEMA